Ieder jaar weer opnieuw kijken veel mensen of hun zorgverzekering, energierekening, TV/internetrekening of mobiele abonnement etc. goedkoper kunnen. De besparing is hier vaak een paar tientjes. Maar waarom kijken mensen niet met regelmaat naar de hypotheek? We zien dat dit vaak om duizenden euro's gaat wat door een aanpassing bespaart kan worden. Wat zijn uw mogelijkheden? 

Zorg voor zekerheid en bespaar voordat de rente verder stijgt! Trouwens, naast het oversluiten van uw huidige hypotheek kunt u misschien nog iets extra's doen. Een opknapbeurt van uw huis meteen meefinancieren bijvoorbeeld. Misschien wel eindelijk die dakkapel laten bouwen, of een nieuwe keuken waar u al zo lang wat mee wilt! Ook is het vaak voordelig (te dure) leningen af te lossen. Daarmee kunt u in de regel ook veel geld besparen.

Maar dan valt plotseling een brief van de bank in de brievenbus: ,,Wij maken u erop attent dat de looptijd van uw huidige aflossingsvrije hypotheek met een schuldrest van € 150.000 per 1 januari 2019 afloopt. Omdat voortzetting van deze hypotheek juridisch niet mogelijk is, moet deze hypotheek op de genoemde einddatum afgelost worden.”

Voorkomen is beter dan genezen. Het is handiger om nu al te beginnen met nadenken hoe de aflossingsvrije hypotheek het beste terugbetaald kan worden. Op dit moment is de eerder genoemde annuïteitenhypotheek voor veel klanten hiervoor het meest geschikt. Hoe eerder er een aflossingsplan wordt gemaakt, hoe lager de maandelijkse aflossing. Aanvragen kost niets, maar kan u veel geld opleveren!

Laten u en ik samen kijken of u kunt besparen op uw huidige hypotheek zodat u zeker weet dat u financieël geen kansen mis loopt!

Onderdeel van

Kan ik deze woning kopen?

Bereken snel en gemakkelijk hoe u er voor staat

Royal Finance is aangesloten bij:

Erkend Financieel Adviseur Hypotheekbond KIFID Advieskeuze.nl
Kunnen wij u terugbellen?
© Royal Finance, 2023 Disclaimer | Privacy Statement | Beloningsbeleid
Royal Finance icon